Fetaste manglet

image718
Tinner
"Harder, Faster" (Smyt)


Det var mindre än två veckor sedan som jag blev helt
klubbad av Tinners mäktiga tolkning av Anti-Cimex-klassikern "Heroindöd". Nu har jag fått hela cdep:n från bandet och det är sjukt bra mangel den hemliga trion vräker ur sig. Är du inne på gäng som Skitsystem, Totalitär och Massgrav kommer du älska "Harder, faster" och låtar som exempelvis "Får man ta crusthunden med sig in i himlen", "Dödadinchef" och "Snedtänd igen". Dessutom hör man inte texterna, vilket i det här sammanhanget är ett extra plus i kanten.

En del rykten gör gällande att Tinner kommer från Åbo, andra att bandet hör hemma i Helsingfors. Vem vet, kanske HIM-Stobbe (Valvontakommissio) döljer sig bakom någon av Tinner-signaturerna: Subben, Keff och Joppe.
Och den som vågar kan ju försöka att riva av Tinner rånarluvorna när de lirar i Linköping (Skylten 9 november) och Stockholm (Klubb Gråzonen 10 november).

Om två veckor ska Tinner spela låtar till en samlingsplatta med ungerska Jack, belgiska Agathocles och brassarna i Sick Terror. Tinner avslöjar på sin myspace några av nummren som kommer att dyka upp där: "Ta din kepsmetal och dra åt helvete", "Mer indie än du", "Ursäkta var är rännstenen" och "Retuschera mig". Låter lovande. Till dess, skaffa "Harder, faster" - fett värstingmangel!

PS: För den som har vägarna förbi Åland så lirar Tinner och Asta Kask på Dinos Bar, Mariehamn, den 27 oktober.

Kommentarer
Postat av: Anonym

De är väl från Åland... Subben är iaf Grulle som är från Åland.

2007-10-18 @ 17:50:36
Postat av: Masken

sugen som fan på att höra detta.....

Postat av: En näve crust.

Såg dem live på 44:an på Splitters releaseparty. Både sångaren och trummisen slirade rejält. Grymt bra var det.

2007-10-19 @ 19:21:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback