Återvinning - Kazjurol

image607
Jag lyssnar inte så ofta på Kazjurol längre. Tiden har väl inte varit thrashgudarnas bästa vän direkt. Men ibland händer att jag lyssnar på inspelningarna som Fagerstabandet gjorde och en del prylar är fortfarande riktigt bra - som kassetten "A lesson in love" och sjutummaren "Stadgedive to hell". Jag gjorde flera intervjuer med bandet till fanzinet Profit Blaskan. Det här är ett utdrag från den första. Gjord i slutet av 1986 och publicerad i #4. Pontus och T-Ban svarade - i dag spelar dessa båda snubbar i hårt manglande Bad Dreams Always.

Kazjurol är ett lustigt namn, varför heter ni det och har det någon betydelse?
- Vi satt hemma hos Håkan och skulle fixa ett namn på gruppen. Så vi skrev ner två bokstäver var (en vokal och en konsonant) och drog lapparna. Så det är egentligen rätt otroligt att det blev Kazjurol. Namnet har ingen som helst betydelse, men låter rätt bra. Det är heller inget namn man kan placera in i ett fack.

Blev ni nöjda med kassetten tillsammans med Svart Parad? Har ni medverkat på några andra kassetter eller skivor?
- Vi är inte så speciellt nöjda, den är ju knappast den bästa. När vi hade spelat in den var vi nöjda med låtarna men inte med inspelningen. I dag låter vi helt annorlunda. Grymmare, snabbare, proffsigare, tätare och mer metal-aktigt, fast punken sitter kvar. Förutom den kassetten har vi varit med på en samlingskassetten "Eggmangel" med bland annat Rövsvett, Raped Teenagers, Krunch, Svart Parad med flera. Jag har inte hört den än, men ljudet ska vara bra.

Hur skulle ni vilja beskriva er musik?
- Det finns influenser från Slayer, Metallica, Onslaught och snabb hardcorepunk. Vi har mycket metal-grejor: solon och pumpandet men aggresiviteten och råheten är hämtad från punken.

Hur är en Kazjurol-spelning?
- Svett, stadgedives, ös och brutna revben. Fullt ös medvetslös. Allvarligt talat så har vi inte haft några gigs med den nya sätttningen, men vi vet hur det kommer att bli om vi får spela inför rätt publik. Musiken är grym och vi börjar bli så pass tajta att det nog blir ös.

Framtidsplaner?
- Vi har låtar inspelade som snart kommer ut på en ep. Dessutom ska vi vara med på en tysk samlings-ep med bland annat Wretched och Instigators. Vi håller också på att spara ihop pengar till en buss och planerar en turné med Happy Farm.

Plocka hem Kazjurols grymma hit "Stadgedive to hell"
här.

Ticnet nästa

image606
I morgon släpps biljetterna till Punk Illegal-
festen i Göteborg den 3 november. 185:-
kostar kalaset. Obs - endast förköp. 18 år.
Mer info
här.

Hallå där - Project Hopeless

image605
... ni spelade i Ålborg för en vecka sedan och det blev tumult. Vad var det som hände?
- Det stämmer bra. Vi var ute på en liten sväng över helgen, först i Flensburg och sen vidare upp till Aalborg. Tack som fan till Timo för spelningen i Flensburg och Peter med crew på 1000fryd i Aalborg. Allt gick bra så långt som upp till Aalborg. Spelningarna va grymma och vi hade en jävligt trevlig resa.

- På natten till söndagen så blev 1000fryd attackerat av nazister/huliganer som misshandlade en hel del personer, några blev allvarligt skadade och många ifrån huset kom ut och jagade iväg dem. Direkt där på så blev vi alla stoppade av polisen. De var av någon underlig anledning redan redo för bråk, precis som om de hade planerat det hela. Det blev inget handgripligt våld förrän snuten började att slå och knuffa på folk. De som var mest drivande var civilpoliserna som hetsade upp stämningen till att bli mycket otrevlig. Till slut så ville de få bort oss alla ifrån gatan utanför 1000fryd. Men de flesta kände att de hade rätt att vara där, då festivalen faktiskt fått alla de tillstånd de sökt för. Men som poliser som oftast brukar reagera så tog de handgripligen tag i situationen, vilket ledde till att de med rätt kunde använda sina batonger mer än lovligt mycket.

- Efter att ha försökt att få in allt folk i huset igen med allt det våld de kunde använda sig utav, så lyckades de med att stänga portarna så ingen kunde komma ut eller in. Tyvärr så var många av våra kamrater kvar utanför och polisen avreagerade sig ordentligt på våra vänner. Till slut hade de fått lugn på de mesta oroligheterna och arresterat ett antal personer för våldsamt motstånd, eller vad de nu ville kalla det hela, så stannade de helt enkelt kvar utanför på gatan. Vilket gjorde att ingen med säkerhet kunde ta sig ifrån huset. Många trodde att polisen tänkte storma 1000fryd och arrestera de flesta av oss och då befann sig flertalet på övervåningen för att inte bli helt överrumplade av de våldsamma poliserna.

- Det tog ett antal timmar innan de drog sig tillbaka utan att gå in i huset. Många kände sig lättade men samtidigt väldigt skakade av händelsen. Ingen visste ju hur det hade gått för dom som blivit arresterade. Det enda vi visste var att vår basist Tom hade sagt, sittandes i en polisbil med blod i ansiktet och ett relativt lugn, att vi nog borde åka hem utan honom. Detta kändes helt fruktansvärt. Vi resterande, Stefan och Oskar i bandet, bestämde oss efter att varit uppe hela natten gå med ner till polishuset för att se om de hade tänkt att släppa några av de arresterade under dagen. Detta va ju en total nitlott då de poliser vi mötte där blev mer och mer aggressiva för var ord vi sa, en av snutarna var nära att spöa en av våra danska vänner för at hon bara svarade på hans otrevliga bemötande.

- Till slut fick vi gå tillbaka till 1000fryd för att inte vi också skulle bli arresterade. Väl där så var vi tvungna att ta ställning till om vi skulle stanna kvar i Aalborg eller inte, och med tanke på att många har för mycket att styra med hemma bestämde vi oss för att åka.

Er basist Tom sitter fortfarande hos dansk polis, varför? Hur länge blir han kvar där?
- Han sitter som sagt kvar i häktet i Aalborg, anledningen till detta är att han har anklagats för att ha slagit en polis. Det kan tilläggas att han har fått sy fyra stygn i bakhuvudet och att han har sagt i brev som jag precis fått att hans axel inte känns något vidare bra, så vad jag tror så har de nog slagit något förbannat på honom och att han förmodligen tyvärr fått försöka försvara sig. Antagligen kommer han att sitta 10 till 14 dagar till att börja med, senare verkar det vänta ett fängelsestraff på 1-2 månader, och förhoppningsvis är han ute dessförinnan och kan sitta av detta i Sverige, men vi vet inget ännu.

Något att tillägga?
- Ja, det sista som skulle kunna tilläggas är väl att detta bara är ännu en bekräftan på vad vi redan vet är sant, samhället ska vända oss ryggen, men om vi har tur så har snuten sabbat upp det hela allt för mycket så att folk börjar att förstå vad dessa svin till poliser gör med rättssystemet i ryggen. Vi har fått höra ifrån Peter, som är talesperson på 1000fryd att det har kommit fram så pass mycket vittnensmål ifrån folk runt om kring att polisen inte kommit med svar på det som uppenbarligen är resultatet på vad de har gjort fel. Polisen i Aalborg har vad vi har förstått det som blivit anmälda för övervåld, så vi får hoppas på det bästa.

- Annars så vill vi även säga till de som är intresserade att de mer än gärna får skicka brev till Tom, han bad oss skriva det, han har mycket tid att bara sitta och tänka i häktet. Där han även nu säkert mår sjukt dåligt på grund av att han inte får någon riktig mat. Tänk på att skriva sker som inte har något polisrelaterat då de kan använda det emot honom och skicka ingen mat, det får inte komma in.
Här är adressen: Tom Jonasson, Arresthuset i Aalborg, Ander Borks vej 3, 9000 Aalborg Denmark
Allt stöd är välkommet, de som vill göra insamlingar är välkomna med det. Antagligen kommer det att bli stora rättsrepressalier av detta som kommer att kosta en hel del så vi är tacksamma för allt stöd vi kan få. Snuten ska fan inte få rätt och möjligheten att trycka ner oss mer än vad de redan gjort.
Tack till er alla som finns här. / Project Hopeless

Mer om Project Hopeless
här.

Nya plattor

image604
Om drygt två veckor släpps nya
Dropkick Murphys-
plattan "The meanest of times". Själv fick jag ett
recensionex av skivan i dag och gissa om den
kommer att gå varm nu. Återkommer senare med
åsikter. Förutom DKM-albumet dök även en ny
Subhumans cd upp. Jag blev förvånad eftersom jag
helt missat dom har återbildats. Men det ska bli kul
att lyssna på "Internal riot" även om jag tvivlar att den
är i närheten av "The day the country died" eller "From
the cradle to the grave".

Suicide Syndicate live

image603
Nya coola Malmöbandet Suicide Syndicate
gör sin debutspelning på Bodoni den 19
oktober. Innan dess ska man in i studion
för att fästa några låtar - det kan ju bli hur
fett som helst. Mer om syndikatet
här och
här.

Nytt med To What End?

image602
Crustmanglande To What End? hälsar att splitsjuan med
Which Hunt nu är på gång och kommer att släppas inom
två månader. Dessutom har man satt igång arbetet med
ett nytt album. "Låtarna är mer metal, fast fortfarande melodiska",
skriver bandet på sin
myspace-sida. To What End? hoppas
kunna påbörja inspelningen i vinter.

Punk på Bodoni

image601
Ikväll spelar tjeckiska Punkhart på Bodoni i Malmö tillsammans
med Conshitas och Damn Sunday Drivers. Nästa vecka blir det
mer punkrock på samma adress - den 5 september lirar Dean Dirg
och danska Ripping Headache.

Gigtips Malmö

image600

Svinstians demofest #6

image573

Jag recenserade demos under drygt tio år i en tidning som heter Close-Up Magazine. Under den tiden hörde jag fett mycket med bra grejor och jag hade tänkt att börja lägga ut en del av de inspelningar som skickades till mig.


Ticking Bombs "Ticking Bombs"

1, Make ém pay 2, 8 o'clock worries 3, Get me some brew 4, That boy was a ticking bomb 5, Sweet lovers can't dance

(Fagersta 2002. Kottmossens gatupunkkungar inledde sin bana med den här godbiten)


Roswell "Apocalypse"

1, Apocalypse 2, Stick 3, Pigs

(Linköping 2001. Det här är så jävla köttigt rå hardcore att man baxnar, fullständigt fenomenal.)

69-Hard "The april 99 session"

1, Go baby go! 2, Distortion bop 3, Go to heaven 4, The knockout song 5, I don't wanna

(Malmö 1999. Rock-a-billy-punk har aldrig låtit bättre. Spola ner dina lyckopiller och dra på de här fem låtarna istället - total eufori.)


OBS: Oi - hittar du din gamla pärla här och absolut inte vill ha den kvar - hör av dig.


Bäst just nu

image599
1, Zenevski Dekret "Necu da budem dio jenene mase" Ep
Ett av många suveräna punkband från det som en gång var
Jugoslavien. Ne! records i Stockholm och Mamma Records
i Serbien har gett ut den här ljuvliga tre låtars vinylen, inspelad'
1988. Stökigt, energiskt och aggresivt. Endast 500 exemplar
gjorda, mejla nerecordsathotmail.com för beställning.

2, Lucinda Williams
Lirar på KB den 4 november. Blir den spelningen bara hälften så
bra som det var sist Lucinda gästade Malmö blir det en magisk
kväll.

3, Bloggar
Jag ser aldrig på tv längre... jag hänger
här och här och här och här
och här och här och...

Gigtips Norrköping

image598

Sånger att minnas - Rövsvett

rövsvett
Det är svårt att inte älska det här bandet som satte Tranås på
kartan. När jag gick på gymnasiet skulle vi hålla ett muntligt
föredrag på tre minuter. Muffarna babblade om skattenivån, andra
om resor de ville göra, någon om sitt husdjur. Jag berättade om
det där tuffa punkbandet från Tranås som hette Rövsvett - och
lyckades faktiskt få två-tre stycken "klasskamrater" intresserade.
Halleluja!

1, Jesus var en tomte
2, Nazzesvin
3, Rik skit
4, Kaffe
5, Snutar

Crossing Chaos - icke godkända

image596
Jim Chaos i Crossing Chaos meddelar att bandet tvingats
byta basist, orsaken är ganska udda - åtminstone i punk-
sammanhang: "Vi har precis tvingats byta basist. En bizar historia
som är värd att nämnas. Vår basist är signad med ett annat band,
i hårdrock-pudelsvängen, och vd:n på det bolaget tillåter inte han
medverkar på skivor med andra band som inte godkänts av honom.
Hahaha, men vi har skaffat en värdig ersättare till Yxbasen - Tompa
från Svart Parad och Asocial", skriver Jim i ett mejl.

Klassisk kassett

image595
Det tog ett tag - men nu har jag kommit över måndagkvällens
stora besvikelse på Parken i Norrköping. Det gick egentligen
över redan i går när vi plockade blåbär i Vrinneviskogen -
punk as fuck vill jag lova. Jag har fortfarande en massa saker
att göra, exempelvis har jag precis intervjuat Gatans Lag till
ett kommande nummer av Close-Up, men den här godbiten
från 1985 vill jag inte undanhålla er och förhoppningsvis kommer
TheOneAndOnly att lämna några schyssta anekdoter. Hur som helst
- det här är en av mina favoritkassetter - Ugly Squaws Trozor "Möte
me' älg".
Lyssna och dyrka.

Ingen hetta - ingen passion

Det har varit slött med uppdateringar de senaste dagarna, men jag har haft en hel del annat att stå i. Just nu befinner jag mig på ett hotellrum i centrala Norrköping och har fortfarande inte smält derbyt på Idrottsparken som blåstes av för drygt två timmar sedan. Ett derby där IFK skämde ut sig rejält under den första halvleken, genant lojt - misstag på juniornivå - ingen hetta ingen passion, trots att nästan 13 000 på läktarna gjorde sitt för att elda på. Andra halvlek aningen bättre - men ett mittfält som dräller med bollar gör ingen lycklig. 1-1 slutade matchen mot Sylvia - ett pinsamt resultat.

Cramps-fynda

image593
Ginza säljer Cramps-plattorna "Off the bone", Songs the Lord taught us" och "Flamejob"
för löjligt billiga 49:- stycket. Och om du fortfarande köper cd-skivor tycker jag absolut att
du ska slå till. Och om du skulle springa på "A date with Elvis" så inhandlar du den också
- oavsett prislapp.

Favoriter i repris

image565image554
Jag har redan skrivit om de här två suveräna plattorna tidigare på bloggen, men eftersom
mina recensioner i Close-Up ställdes publicerar jag dem här.


Mockingbirds "Always late and not even close" (Heptown)
Den sista tiden har varit tuff för gatupunksen Mockingbirds. Låt mig bara få citera pressreleasen "bandmedlemmarna bokstavligt talat åkt in och ut ur häkten, psykvård och trasiga relationer" och naturligtvis präglas den här inspelningen av de händelserna. Malmöbandet har blivit skitigare, soundet tuffare och attityden hårdare. "Always late and not even close" är klorindränkt street punk med blodiga knogar, det är hardcorepunk som siktar mot strupen och det är svängig poppunk med en inbjuden blåssektion som får fart på kängorna. Papa Franz skrovliga röst är utan tvekan en av de bästa i landet och han förmedlar frustrationen, hatet och kärleken på ett övertygande sätt. En synnerligen smakfull platta. Förresten... har Håkan Hellström hört av sig än?

Hathor "I need this as much as a hole in my head" (God Of Drunkness)
Det har gått fyra långa år sedan Hathor debuterade med albumet "Violent punkbeats". Göteborgstrion hade dessförinnan levererat ett flertal demoinspelningar av hög kvalité och var nu redo att ta världen med storm. Men Hathor fick aldrig chansen att bevisa sin klass. När det var dags för releaseparty frontalkrockade sångaren och gitarristen Hampus Kuylenstierna med en bilist som körde på fel sida av vägen. Hampus hade änglavakt men fick tillbringa en ganska lång tid på sjukhus, det är bland annat den händelsen som titeln på nya plattan anspelar på. Och om det finns någon rättvisa borde killarna få den uppmärksamhet de förtjänar nu. För "I need this as much as a hole in my head" är en smått förtjusande skiva. Med Motörheadpunken som bas sätter Hathor fokus på skitig punkrock som svänger hårt. Och jag älskar detta.

Sånger att minnas - Tatuerade Snutkukar

image591
Mmm, kommer aldrig tröttna på
Ta.s.ks kaosmangel,
enastående punkrock - kassetten "Hardcore trash" en
klassiker.

1, Slakta Assars nassar
2, Krossade pungkulor
3, Krossa muf
4, Halleluja
5, Hiroshima -45

Svinstians demofest #5

image573
Jag recenserade demos under drygt tio år i en tidning som heter Close-Up Magazine. Under den tiden hörde jag fett mycket med bra grejor och jag hade tänkt att börja lägga ut en del av de inspelningar som skickades till mig.

Hellshit "Double ass piledriver"
1, Puppets to slaughter 1, S.I.H. 1, Good Fuck 1, They lie 2, Cock rock metal 2, Change 3, D.F.U. 4, Tidens slav 5, Puppets to slaughter (radiomix) 6, Wish I was
(Karlsborg 1995. Jag älskar fortfarande den industriella slafspunken i "Puppets to slaughter", en genialisk låt)

Abdera "Baby, we are talking skulls and the capitalist market"
1, Baby, we are talking skulls and the capitalist market 2, ... our own! 3, Kidding me kid 4, The propaghanda song 5, Dom ljuger (Mob 47)
(Söderhamn 2002. Hette först Ten Steps To Nothing, men blev intressanta efter namnbytet. Abdera diggade Refused och Mob 47, resultatet blev ball)

Svintask "Samhällskroppens blindtarm"
1, Intro 2, Svintask 3, Det gjorde du visst 4, Vi som har pungen full 5, Nu ska du dö 6, Gemenskap av skit 7, Tove L 8, En avsugning för ett skivkontrakt 9, Leve svartspriten 10, 30m2 11, Värt att vänta på 12, Fredakväll 13, Min egen väg 14, Laholms gym 15, Jag är ett svin 16, Låt dom slåss 17, Samhällskroppens blindtarm 18, Punk rock revolution
(Laholm 2002. Uppkäftig och skramlig skrotpunk.)

OBS: Oi - hittar du din gamla pärla här och absolut inte vill ha den kvar - hör av dig.

Festivaldags i Malmö (uppdaterad)

image590
MOA (Meldrum) och The Camtwisters känns
som helgens hetaste artister i Malmö. Men
det finns en del annat att spana in:
Fredag:
Tysta Mari och Nitad, 20.00, Debaser
The Camtwisters, 20.00, Folk å Rock
Lördag:
The Camtwisters, 20.00, Folk å Rock
Sahara Hotnights, 20.30, Stortorget
Marit Bergman, 22.45, Mölle 1
MOA, 00.00, Mölle 3
Måndag:
The Dwarves, 19.15, Mölle 2
Mayhem, 20.30, Mölle 1
Nifelheim, 22.00, Mölle 2
The Locust, 22.00, Mölle 3

Fotnot: Alla spelningar är gratis, förutom Tysta Mari och Nitad.

Crossing Chaos splittar med Death From Above

image589
Jag har diggat
Crossing Chaos sedan jag fick deras första kassett 1996 - den råpunksprakande "Bränd snutkuk". och sedan dess har de bara blivit bättre och bättre. Bandets gitarrist Jim Chaos är en superschyst snubbe som langade över en dvd med i princip allt Crossing Chaos spelat in plus en livekonsert från Frankrike. Så jag har pluggat Crossing Chaos hårt de senaste dagarna och hårdare kommer det att bli - i höst släpper Avestacrustarna en splitsjua med Death From Above. CC medverkar bland annat med en nyinspelning av klassiska "Hora" samt nya "Vraket é sänkt", två feta råpunkbomber vill jag lova. Ni kan börja längta.

Klockren sågning

image588
Klassiska hardcorepunksen Reagan Youth lirade på Knitting
Factory i LA i går och på plats var Jannicke från Disco Volante,
som blev allt annat än imponerad. På sin blogg Chaos LA
skriver hon bland annat:
"Orginaluppsättning på bandet förutom sångaren (eftersom att
han ligger och vänder sig i sin grav just nu) + snorunge med
mörkare röst som sångare och ingen likhet whatsoever."

och fortsätter:
"Sjukt otajt, så jävla dåliga musiker att det inte ens kan kallas punk.
Total KATASTROF. En gitarrist som kommer in på tvåan, en trummis
som spelar baktakt + slår kaggen och virvel samtidigt. Ärligt, ge mig
en timme vid ett trumset och jag spelar bättre. Ingen överdrift. Hade
hellre betalt 12 dollar för att se ett gäng 15-åringar repa."

En fantastisk recension helt enkelt.
Här kan du läsa hela.

Motala punkrock

image587
Skam och Black Nation - va f-n är det kanske du undrar... och jag blir tyvärr inte
så förvånad över den reaktionen. För trots att båda de här bandet i mina öronen
var glödheta under nittiotalets början fick de aldrig den cred de var värda.

Skam började som kvartett och gav ut den läckra old school-attacken "Att gå från
nåt som är dåligt, till nåt som är sämre... EP" (93). En finfin vinylsingel som 77-maffian
borde älska. Skam gjorde flera uppmärksammade konserter på hemmaplan och
dyrkades av den nya generationen. Skam gav ut mini-cd:n "Före/efter" (95) och den halva
vinylsjuan "På party utan partner" (?) innan den kreativa duon, Tobbe Beament och Sören
Elming, lämnade Motala för Göteborg. Intressant i sammanghanget är att Skams
två bästa låtar, "Slå bara slå" och "Tempel", aldrig gavs ut - dock har jag inspelningen
på kassett i byrålådan och ska rippa den vid tillfälle. Men cd:n kan du lyssna på
här, gör det
- det är en bortglömd punkpärla.

Sören och Tobbe lirade även i kängbandet Black Nation, tillsammans med Fredrik Åstrand
och Hasse Gustavsson. Och i det överflöd av dis-band som helt plötsligt svämmade över
scenen så hade Black Nation problem att sätta avtryck. Man gav ut en jävligt kool demo,
"Crimes" (91 eller 92), och medverkade på Distortions första Distortion to hell. Dessutom
lirade man in ett par av låtarna i nya versioner - mer E.N.T.-influerat, men de gavs aldrig ut.
Fredrik och Hasse lirade i den senaste upplagan av S.O.D. Black Nations råpunkmangel
hittar du här - erkänn att "Bomben" är rena kängdynamiten.

Massmord är toppen

image586
Massmord
"Unleashed"
(Contrazt/ Nakkeskudd/ Blindead/ Halvfabrikat)

Krogh (Blindead) skickade mig Massmords alldeles färska lp och jag blev på gott humör efter en stund i det sällskapet. Jag gillade visserligen debutverket "Inget liv, ingen död" men nya "Unleashed" är betydligt vassare. Framför allt är produktionen tajtare och fetare och smakar Wolfpack långa vägar, medan manglet snarare hamnar någonstans mellan Destroy och Operation. Jag gillar att skåningarna vågar leka med melodier och jag tycker växelsången är toppen. Crust när den är som bäst med andra ord.

Fotnot: På Massmords
hemsida kan du plocka hem "Inget liv, ingen död" gratis. "Unleashed" kan du beställa här.

Mockingbirds live

image584
Det går inte att sluta lyssna på Mockingbirds-plattan
"Always late and not even close", till och med min
son, 16 månader, går igång på skivan. Jag missade
gänget sist de spelade i Malmö, nu får jag en ny
chans. Den 30 september lirar Mockingbirds på Debaser
tillsammans med bland annat The Hydromatics. Kul!

Fotnot: Mockingbirds ska dessutom spela på Rasslepunk-
festivalen den 25 augusti. Missa inte om du är där.

Bäst i dag

image583
1, The Negatives (Swe) "At the end of the rope" cd
Tredje fullängdaren från Landskronas stolthet och
även om jag alltid gillat det här bandet och känt
till deras kapacitet så blev jag ändå blåst av stolen
vid ett flertal tillfällen när jag lyssnat på deras nya
platta. Öppningspåret "Kick it in" är briljant street
punk och efter det fortsätter The Negatives (Swe)
bara att mangla. Dropkick Murphy-fans och vänner
till Lars Frederiksen & The Bastards kommer att
älska "At the end of the rope". Och förresten - hade
Landskronas fotbollslag, Bois, varit lika bra som
Svegis och killarna i bandet så hade laget spelat
i allsvenskan. Inte harvat i botten av superettan.

2, Suicide Syndicate "Kill baby kill" mp3
Rövsvett beskrev sin musikstil som mördarpunk,
well - Suicide Syndicate har tagit över begreppet.

3, Internetuppkoppling hemma
Mobilt bredband suger, åtminstone om du befinner
dig i skogarna norr om Växjö under en helg. Ingen
jävla täckning alls under tre dagar. Vad är det frågan
om? Lever vi på 1800-talet? Skönt att vara hemma;-)

Bandet man kommer snacka om

image580image581image579image582
Höstens hype? Spana in supercoola Suicide Syndicate
här.
Med medlemmar från Mobile Mob Freakshow, Disco Volante
och Dolly Daggers blir resultatet naturligtvis jävligt fett. Blodröd
monsterpunk med drag av så väl New York som Lonon.
Självmordssyndikatet kommer låta höra om sig, var så säkra.

IFK gav Mjällby en lektion

image578
IFK Norrköping lekte ikväll med Mjällby. 5-0
blev det till slut efter att yttermittfältarna Daniel
Bamberg och Eirik Dybendal gjort två mål var
- frågan är om inte IFK har landets vassaste
kantspelare. Segern innebar att Peking efter
18 omgångar redan är uppe i 47 poäng. Med
den här farten kan den Blå Stjärnan vara
allsvenskt om ett par veckor! Simon Omekanda
avslutade målfyrverkeriet - det var för övrigt hans
första i den vit-blå tröjan.

Mer om IFK:
Officiella
Peking Fanz
gopeking
PVH
Tabellen

Dagen efter - rensa öronen

image577
I dag har jag tvättat öronen ordentligt - bland annat med den här samlingen jag hittade i en låda: "
Swedish HC comp." En smått förtjusande presentation av svenskt - med betoning på Uppsala - d-taktsmangel. Plattan gavs ut 1998 på japanska etiketten HG Fact i tusen exemplar och kängoraklet Jan "Jutte" Jutila (bland annat Dismachine och Your own jailer records) sammanställde plattan. Den här cd-samlingen är dessutom snyggt paketerad och kommer i ett sjutumsomslag.

1, Harass (Uppsala) 1, Fuck off and die 2, De fattiga 3, Religion spiller blod
2, Dishonest (Uppsala) 1, Mania for drugs 2, No title 3, Fear and destruction
3, Dismachine (Uppsala) 1, Morotsprofeten 2, Vitt ljus 3, Pascal
4, Rajoitus (Borås) 1, Ihminen tulle, huominen kuolee 2, Vallankumous 3, Anna Meille leipää
5, Disfornicate (Tranås) 1, New world order 2, Send en some teddybears 3, Theres no way like...
6, Abuse (Almunge) 1, Towards the end 2, Framtid i lågor 3, Massgrav
7, Nojsbojs (Uppsala) 1, Informed consent 2, Konkret skillnad 3, Turn me on 4, Sir Ling i Göta Anal 5, No cure 6, Northern light
8, Totalitär (Hudiksvall) 1, Change channel
9, Ens (Göteborg) 1, Vardag 2, Homofobi 3, Sexist scum
10, Depryve (Åkersberga) 1, Profithunger 2, Soldier in the war
11, Visions (Hedemora) 1, Middle east 2, Starvation
12, Snifter (Lund) 1, Livslust 2, F.O.S. 3, (S)hell on earth
13, Meanwhile (Eskilstuna) 1, Above our heads
14, Purgative Klyster (Torsby aka Svennisland) 1, Livat värre 2, Starnation/Let it lay 3, Help/Dave
15, Farcical (Jönköping) 1, Straight arse 2, Sinking alive
16, Greenscab (Malmö) 1, Människan e sjuk 2, Död och förstörelse
17, Diskonto (Uppsala) 1, Du - en slav 2, Skövlat och förstört 3, Vad samhället kräver

Svinstians demofest #4

image573
Jag recenserade demos under drygt tio år i en tidning som heter Close-Up Magazine. Under den tiden hörde jag fett mycket med bra grejor och jag hade tänkt att börja lägga ut en del av de inspelningar som skickades till mig.

Dyke Hard "Poke you with a stick"
1, B.O. Babe 2, The right club 3, I just wanna choke you with my cunt 4, Rob 'n' rape a truckdriver 5, Kill the baby 6, Ode to bacon and cream 7, Girlfriend
(Nyköping 2001. Stenhård riotgrrrrlpunk)

Truckers "Truckers"
1, R.I.O.T. 2, Gutter 3, Ökknen 4, Truckstop queen 5, Kalashjnikov
(Stockholm 2000. Läskigt bra och egen hradcorepunk, idag spelar Richard i Stajnas Lobos)

Freemartins "Beer, women, rock 'n' roll and ignorance"
1, Modern savage 2, MTV 3, Drugstar 4, Zombies in trance 5, Brainwashed 6, Our own direction 7, You cant save the world
(Örebro 2001. Kortklippt oi/street punk, håller fortfarande)

OBS: Oi - hittar du din gamla pärla här och absolut inte vill ha den kvar - hör av dig.

Varning - Varnagel är lösa igen

image576
Varnagel
"Vill ha mer" (Beat Butchers)


Jag hörde Varnagel för första gången 1999.
Då handlade det om kassetten "En ny tid".
Och jag minns att jag avskydde den.
Och efter den har jag kräkts på allt som de här trallpunkarna satt sin signatur på.
Varnagel spelar trallpunk med kraftig betoning på trall. Det är mycket tjo-la-hop-san-sa och det är alldels för mycket vedervärdig stämsång, som man plockat upp på något scoutläger för kristna gossar. Det låter naturligtvis förjävligt rent ut sagt.
När nu Beat Butchers skickade den nya plattan "Vill ha mer" ville jag ge de här slynglarna en ärlig chans, för bortom ung vänster-lyriken, hurtigheten och falsksången så verkar de vara ett ganska schysst band med stort hjärta.
Men efter att ha genomlidit låtar som "Egoproletär", "Hela havet stormar", "Spelar ingen rock'n'roll" och "Jag vill ha mer" är det bara att slå fast - Varnagel är troligen ett av de tio sämsta punkbanden någonsin.
Det är tjo-la-hop-san-sa på scoutläger mest för hela slanten.
Inte så jävla mycket punk, alltså.

PS: Om du själv vill lyssna, kolla
här.

Vi älskar Peking

image575
Det har gått nästan 24 timmar sedan stora vackra IFK Norrköping slog
Åtvidaberg med 1-0 på Pekingvallen i Åtvid. Trots en man mindre sista
halvtimmen lyckats IFK plocka ytterligare en 3-poängare - till de drygt
4 000 Norrköpingsupportrarnas stora glädje. Nu behövs det runt 12 poäng
till för att den Blå Stjärnan ska vara klara för allsvenskan nästa år. Dagens
IFK-upplaga gör mig stolt och glad. Framåt kamrater!

Up against the wall, motherfucker - Indy rättar

image493
Jag påstod i "Svinstians demofest #3" att Up against the wall, motherfucker! var Massgrav-Indys första band, så var det inte. Indy får berätta själv:

"Haha, fan vad kul att du la upp det där! Nästintill värdelöst, men kul att höra. Äger inte ens en kopia själv av första demon... Tycker ju i och för sig  att demo #2 är mycket bättre, även om den också är rätt kass... ;)
Förresten, Up against the wall, motherfucker!  var inte mitt första band. Långt därifrån... Du har nog inte hört de andra, men de innefattar bland annat ett dödsmetallband vid namn Middle Earth (jag på sång och trummor (d-takt!), samt en polare på gitarr. Ingen bas!), samt ett garagerocksurfband (!) vid namn The Balogs! Tror kanske du skulle uppskatta The Balogs faktiskt... Kan försöka rippa och skicka"

"Här kommer The Balogs! Hoppas du diggar. Helt sjukt att det nästan är tio år sedan vi spelade in det här. Det är risig surfgaragepunkrock med misär- och loserlyrik. Vi gjorde en inspelning till efter den här, men den har jag inte ens hört... David Bock och Fredrik Palm (bas respektive gitarr) spelade tidigare i Regurgitate (Avesta-bandet, inte "riktiga" från Stockholm). David hade även fanzinet Ugly Logo. Det står om dem i Dellamortes dödsbok, sidan 411. "Casa Barco" är ett uselt femtiokronorsvin som fick följande recension i Aftonbladet: "Förskräckligt sötaktigt vin. Producenten borde tvingas dricka den."
Haha! Perfekt för The Balogs alltså."

Jag har bara lyssnat lite snabbt på The Balogs och tycker det låter coolt. Lyssna
själv!

Sånger att minnas - Asocial

image574
Ja vad säger man... tja... världsklass... "How could hardcore
be any worse"-kassetten och "Det bittra slutet"-epn (jag har bara
en sunkig kassettkopia på sjuan, någon som har den rippad?)
är utan tvekan bland det bästa som getts ut - worldwide.

1, Revolt
2, Frige alla fångar
3, Krossa nazismen
4, Det bittra slutet
5, Religion sucks

Svinstians demofest #3

image573
Jag recenserade demos under drygt tio år i en tidning som heter Close-Up Magazine. Under den tiden hörde jag fett mycket med bra grejor och jag hade tänkt att börja lägga ut en del av de inspelningar som skickades till mig.

Up against the wall, motherfucker! "Demo 1"
1, Up against the wall, motherfucker! 2, Suicide solution 3, I dont like you 4, Enough 5, Why? 6, What!?
(Jönköping/Göteborg 2001. Massgrav Indys första band. Rapt-mangel så det visslar marseljäsen om "Demo 1")

Psycho Poetry "Psycho poetry"
1, Kneeling by your side 2, My own oz 3, You cant blind me 4, Follow 5, Playhouse politics
(Sundsvall 2001. Jag älskar fortfarande den här demon och bandets aviga Raped Teenagers-punk, dessutom är Theresa Bystedt en fenomenal sångerska)

The Eldflames "The Eldflames"
1, Shitfaced badass slugger fucker 2, Psychotrain overbitch 3, Slavedriver 4, I dont wanna go go-go dancing
(Malmö 1998. Öppningstiteln säger allt... men avslutningen är bäst.)

OBS: Oi - hittar du din gamla pärla här och absolut inte vill ha den kvar - hör av dig.

Wir sind die skins

image572
Det har gått fem långa år sedan den tyska skinheadtrion
Loikaemie senaste var skivaktuella. Då handlade det om
tuffa dubbelplattan "III", med "Good night white pride" som
den stora stunden. Den 2 november är det dags för en ny
fullängdare från Leipzigs stolthet, dagen efter är det release-
party på hemmaplan. Studioarbetet kan följas via bandets
myspaceblogg.

Nytt med Kvoteringen i höst

image571
Kvoteringen ligger inte på latsidan. I år har de gett ut det
utmärkta albumet "Bister prognos" samt splitsinglar med
Pisschrist och Nitad. Larre Thrash berättar att ny sjua kommer
i månadsskiftet september/oktober, dessutom ska man
medverka på en singelsamling med en låt

Svårspelad femma delvis på nätet

image570
Tidigare i år kom en splitsingel med Massgrav och Yacopsae. En störtläcker femtummsvinyl (!!!) - men det uppstod ett problem: hade man inte svndyr en så gick det inte att spela skivjäveln eftersom pick-upn åkte tillbaka så fort nålen närmade sig första spåret.
- Det där är ett tecken på att ni har sopiga skivspelare med töntig automatikfunktion. Köp en riktig spelare så ska nu se att även ni lyckas spela skiten, förklarade Indy i kommentar här på Södra Promenaden.
Nu tyckte åtminstone jag att det kändes lite väl häftigt att köpa ny spelare bara för att få njuta när Massgrav tolkar Eddie Meduza och Los Crudos. Så den singeln har legat ospelad - och troligen inte bara hos mig. Indy mejlar nämligen och skriver:
- Nu finns vår Eddie Meduza-cover att tanka från
hemsidan. Los Crudos-covern får du leta upp piratvägen...
Koolt. "Såssialdemokraterna" var precis så tuff som jag trodde. Om någon stött på Los Crudos-tolkningen så lämna gärna en länk.