Återkomst som banade vägen

image317

The Business
Keep the faith (Captain Oi)

När den här skivan kom 1994 tyckte jag den var ganska grå och trist gubbrockig. Och det kändes inte alls bra att Business stora återkomst till scenen var så jämntjock.
För det var ju så att efter "Welcome to the real world" (1988) tog oi-legendarerna en outsagd time-out som varade under fem år. Business gjorde några spelningar och publiken visade sin uppskattning som kanske aldrig förr. Tyska Walzwerk gav ut singel "Anywhere but here" (1994) och sedan drog SE:s stolthet till Usa och spelade med bland annat Dropkick Murphys och Slapshot. Mötet med den amerikanska hardcorescenen fyllde Business med entusiasm och glöd - vilket kanske först på skiva märks på fem låtars cd:n "Death II dance" (1996) och sedan fullständigt blommar ut på briljanta "The truth, the whole truth and nothing but the truth" (1997).
Men första anhalt på vägen dit var "Keep the faith" och när jag lyssnar på den här inspelningen i dag tycker jag den är helt okej, med ett par riktigt bra låtar. Exempelvis är tunneln på Maradona i just "Maradona" en urläcker punkstänkare, vilket även får gälla "Holiday in Seattle" (där Kurt Cubain läxas upp) och "All out".
Visst, det här är inte Business finaste stund, men den lade grunden för att de stunderna skulle komma senare.

Captain Oi har gett ut "Keep the faith" på nytt i en läcker digipack-upplaga.

Kommentarer
Postat av: El tedro Diablo

Dax att inse: för gammal för punk...
Keep the faith var väl Bon Jovi, men men samma dynga.
Skit!!!!!!!!!!

2007-04-19 @ 11:17:57
Postat av: Sörling

El tedro Diablo:

Lyssna igen.

2007-04-20 @ 14:17:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback