Hallå där - Anders i Thurneman

image632
...ni är på gång med er debutsingel, berätta om den.
- Efter mycket om och men bokade vi tid i somras för att spela in 10 låtar. 8 av dessa kommer att komma på singeln, och de andra varav en är en cover på Barn av Regnbauen fick inte plats. Förhoppningsvis kommer dessa på någon samling i framtiden, är det någon som läser detta som är i färd med att sätta ihop en samling så kontakta oss gärna. Vissa av låtarna vi valde att spela in är över ett år gamla, och då vi från början valde att enbart skriva texter på engelska så finns det låtar på både svenska och engelska på singeln. Vi har nu valt att skriva alla våra texter på svenska, det är lite svårare att skriva på svenska men det blir ändå lite personligare och ärligare så. Låtarna är inspelade live under två dagar i studio Black Sheep (Solna) och vi är riktigt nöjda med resultatet. Singeln kommer att ges ut av oss själva, och det har varit riktigt jobbigt men samtidigt kul att styra upp allt inför släppet,. Beräknad nedkomst för singeln är början av oktober.

Och vilka är
Thurneman?
- Hm, vi har spelat som Thurneman i den här sättningeni ungefär ett och ett halvt år. Just nu består bandet av Johan - bas (kontorsråtta), Daniel ? gitarr och sång (fritidsassistent) Anders ? sång och gitarr (bibliotekarie) Magnus ? trummorna (fabrikör). Vi känner varandra sedan tidig ungdom, då vi alla bodde i trakterna kring Sala (Västmanland). För tillfället är hela bandet utspritt i Stockholms förorter., Samtliga i bandet har spelat i diverse bandkonstellationer sen början av 90-talet., Tidigare band medlemmarna varit med i är bland andra, Mr senapsfrö Apkostym, Hylands Hörna, Varför det hände som det blev., De här banden släppte endast några kassettdemos och återfinns på vissa samlingar (Really Fast)., Musikaliska influenser skulle vi kunna räkna upp hur många som helst, men vi gillar samtliga band som Kafka Process, Leatherface, tidiga Husker Du, Poison Idea, Indigesti, Pandemonium och Klumpface och periodarna.

Något att tillägga?
- Tack för visat intresse, samt för en bra och informativ blogg. Beställ vår debutsingel elelr ett klädesplagg genom att kontakta oss på thurnemanpunk (at) hotmail.com eller www.myspace.com/thurneman. Vi spelar i Oslo på Barrikaden den 13 Oktober.Vi spelar gärna och det mot reseersättning och mat.

Södra Promenaden säger: Om alla låtarna på singeln är lika bra som "Valet" så kommer Thurneman att krossa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback