Ett punkband som heter Kamelritt

kamelen

Kamelritt från Klippan är ett alldeles utmärkt poppunkband som förhoppningsvis fler kommer att upptäcka. Men du, David, Kamelritt - vad är det för ett j-la ökennamn på ett punkband egentligen?

- Alla andra dåliga bandnamn var redan tagna. (till exempelFilled With Anger) =) Ärligt talat vet ingen var det kommer ifrån. Men det känns som ett passande namn.

Ni har givit ut två demos och medverkat på en samlingsplatta. Vad har ni fått för reaktioner? Vad kommer härnäst?
- Alla har varit positiva utom killen vars skiva fastnade i bilstereon på grund av en dåligt påklistrad cdlabel. Han bytte spelare. Vet ej om han fortfarande lyssnar på
Kamelritt. Överlag är det positiv respons, samtidigt som det mest är familj och vänner som har fått lyssna på detta fantastiska material. Efter att ha medverkat i Popkorn som gick bättre än väntat (trots att vi åkte ut i delfinalen) så koncenterar vi nu oss på nytt material så att vi kan knalla in i studion igen. Kan tänka mej att nästa inspelning sker sensommar/höst. Vad gäller spelningar så blir det till 99 procent parkfesten i Klippan.

Influenser?
- Här spretar det litegranna när vi diskuterar: Entombed, Skumdum, Bad Religion, Cosa Nostra och Stoneguard är några som ploppade upp.

Till sist - hur är musiklivet i Klippan nuförtiden?
- Det finns massor med band överallt. På MiC där vi repar finns det 13 band (finns fler band som vill, men det finns inte så mycket utrymme), Popfabriken har sju band. Dessutom finns det band som repar på skolor och hemma. Två musikföreningar i en så liten kommun är nog inte helt vanligt heller. Kort sagt, Klippan poprockar på.

Kommentarer
Postat av: Danne - Rascar Capac

Bra tips, kanonband!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback