Sånger att minnas - Svea Rike (uppdaterad)

image481

1, Vi ska leva
2, Det sista tåget
3, Den tysta marschen
4, Snutrock
5, Par i hjärter


Tack som faan Auge! Superschyst!!! Hammaröpunksens klassiska låtskatt ska gå att hitta på
Soulseek.

Jag intervjuade det här briljanta gänget (Tomas Hörnqvist svarade) hösten 86 och intervjuen hamnade i andra numret av ProfitBlaskan, här några av frågorna och svaren.

Varför bytte ni namn (Svea Rike är före detta Beliers, om ni inte visste det redan)?
- För det första var vi så innerligt trötta på det gamla namnet. För det andra var det ingen som kunde uttala det rätt. Och för det tredje så tyckte vi att vi skämt ut bandet med kassetten "Why should we be the ones to fall?".

Sålde kassetten bra?
- Ja, tyvärr så gjorde den det. Hela 300 exemplar.

Influenser?
- Det är väl i så fall de gamla godingarna från 77-80: Ebba Grön, Ksmb och Liket Lever med flera. Men det finns även en del nyare band som man kan få ideer från: Bristles, Akut Skjut, DBA (De Brutala Anarkisterna), Doktorn Leker Med Trädet med flera. Band som Mob 47, Rövsvett, Dom Där, Anti-Cimex, Mangel Pangel, Crude S.S. med flera lyssnar vi bara på när de dyker upp på någon samlingskassett, men influenser... knappast! Men egentligen så snor inte Svea Rike material eller så kallade riff från andra band, vi gör vår egen musik och egna texter.

Några problem med raggare?
- Inte speciellt, men förut hade vi problem med "heavys" som alltid skulle fajtas. Vi slog väl tillbaka så gott vi kunde ett tag men dom var för många. Men nu är hårdrocken död här. Och ingen vågar vara spydig längre. Vi har till och med gett tillbaka för gamla tider, dumt kan tyckas... men som sagt: Död åt hårdrocken.

Kommentarer
Postat av: TonyBoy

Nu får du lugna ner dig Sörling, annars kanske vi börjar spela igen ;)

2007-06-04 @ 08:05:30
Postat av: Sörling

Ja! Ja! Ja! Gör det! ;-)

2007-06-04 @ 19:21:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback