Von Bööm debuterar efter 20 år

image331

1986 kom den tredje volymen av Really Fast. Bland mer etablerade namn som Avskum, Disarm, Existenz, Slam, Dom Där, Svart Parad och Raped Teenagers dök Karlskogapunksen
Von Bööm upp - och levererade tre stökiga punklåtar. Och det var egentligen allt bandet gav ut. Men så med några års mellanrum har namnet Von Bööm dykt upp för att lika snabbt försvinna igen. För några veckor sedan upptäckte jag att bandet ska albumdebutera. Jag var bara tvungen att skicka några frågor till sångaren Krabban.

Efter drygt 20 år och ett antal re-unions så är ni aktuella med debutalbumet. Hur känns det?
- Kul som fan,men lite skumt. Skivan blir en vinylare, pressad i 500 exemplar! Det blir 15-16 nya låtar plus låtarna från Really Fast vol 3. Dom nya låtarna är inspelade 05/06. Det är ett franskt bolag som heter KBD Records som ger ut den och skivan kommer lystra till namnet "Punkrock-terrorists"!

Ni har splittrats ett antal gånger men så har ni helt plötsligt dykt upp igen. Svårt att lägga av?
- Vi är av segt virke. Vi lade av nyårsafton -89, sen gjorde jag och tre andra polare några låtar sommaren -95.Vi gjorde en demo och typ 2-3 spelningar under Von Bööms flagga!Sommaren -04 körde vi igång igen. Det är jag och Juden från startuppställningen. Good old Zwemp som kom med runt -87 och Vern -95. Ett djävla glatt och gott gäng!

Och vad har det glada gänget gjort under den tid Von Bööm varit sovande?
- Krökat, skaffat barn, flyttat, skaffat husdjur, gift oss, skilt oss, jobbat etcetra. Sen har vi spelat i band som Mörder, Barbaras Grannar, Charleswood shit gubbs, Bombstrike och Kaj i rännstenen.

Förresten, namnet Von Bööm - helt obegripligt. Vad handlar det om?
- Mycket alkohol, Peter Sellers, Rosa pantern a bööm.
Von kom väl med för att det är så vidrigt brackigt.

Kommentarer
Postat av: Sveden

Ha ha KBD Records i Frankrike? Hmm undrar när de tog det namnet :).

Postat av: krabban

Säkerligen senare en er!von bööm är nog bland det första dom ger ut på den etiketten.Dom har väll släppt andra grejer förut med bla. ENT medlemmar.
Fast under annan etikett.Vet fan inte så mycket om france kbd.Dom hörde av sig o ville släppa en vinylare.Ok sa vi,inga kostnader-bra för fattiga lodisar som oss.Distribution har dom ganska bra,va vi fattat.Den som lever får se!!Ni får ta stämma dom,det är väll lite av tidens melodi....ha ha ha,nej då, ha det gott och skål!!!!!!

2007-04-21 @ 08:36:15
Postat av: Ramoniacs Jonas

Gött med alla punkåterföreningar! Dax för nån Punkfestival på finskaföreningen snart då!?

2008-04-12 @ 12:20:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback