Hallå där - Andy i Sista Sekunden

image346

... snart kommer er nya platta "Skyll inte på oss", berätta.
- Japp, det stämmer. Vi började egentligen skriva till denna skivan direkt efter den förra kom ut (mars 2006). I och med att vi inte turnerade särskilt kraftigt fanns det gott om tid i replokalen förutom när jag var borta med Satanic Surfers eller Tommy var ute med The Confession. Hur som helst så tycker jag det märks på nya plattan att vi harr lagt ner mer tid på att skriva låtarna, och själva inspelningen är väldigt väl gjord. Inte mycket som lämnades åt slumpen där inte. Skivan släpps här i Sverige/Europa på Wasted Sounds och Instigate den 16 maj, och i Japan på Rock Room Records den 22 augusti.

Den coola retropunken på debuten tilltalade många gamlingar, är kidsen lika peppade på er?
- Ja, definitivt. Det är ju många som har börjat använda Sista Sekunden som referens, där en äldre punkare kanske skulle säga Raped Teenagers eller Ebba Grön. Dessa band är inte lika självklara för kidsen i dag och därför blir vi deras språk, det känns grymt. Ta ett band som Bad Religion till exempel, de har hållit på i åratal. Där behövs det inte skilja många år mellan två lyssnare för att de ska ha helt skilda åsikter om vad som är "old school" eller "nya skiten"...

Relaseparty i Malmö i maj, Europaturné i juni, England i juli och Japan i september. Låter kul.
- Skojar du eller, att turnera är det roligaste vi vet. Dessvärre känner inte Stefan (vår trummis) likadant, så han kommer faktiskt göra sin sista spelning med oss om två veckor, i Malmö med Tysta Mari, Fy Fan & Warcry. Lite trist, men han behövde mer tid för sig själv, och vi ville spela mer. Så nu har vi en ny eldig fransman vid namn Julian som är sjukt duktig han med! Vi jobbar dessutom på en Sverige/Norge/Finlands-turné med Smackdown i augusti.

Ni skriver på er myspacesida att Sista Sekunden handlar om "positive hardcore", vad innebär det?
- Alltså, det var i och för sig ganska länge sedan vi skrev det. Alldeles i början av vår "karriär" så ville vi verkligen statuera att vi inte spelade misärmusik, vi ville visa att hardcore lever och att man inte behöver gå omkring och vara pseudo-deppig som hela suicidecrust-vågen gjorde till trend (därmed inte sagt att vissa har dessa problem på riktigt). Så vi tog till ett gammalt begrepp som Outlast hade lärt oss i mitten av 90-talet. Men nu tycker jag själva musikstilen har ändrats lite grann, inte lika naivt längre, utan lite mer rockigt kanske.. Äsch fuck it, vi spelar fortfarande hardcore!

Till sist - hur många Malmöband som helst släpper skivor nu. Vad tycker ni om den lokala scenen?
- Vi har ju Fy Fan som i dagarna kommer släppa sin debutsingel på amerikanska Feral Ward (drivs av gitaristen i Tragedy), dom är hur bra som helst - våra turnékamrater. Sen så har vi väl en tredjedel av Warvictims, jag tror trummisen bor här i Malmö. Men dom är så jävla hemliga så ingen vet riktigt. Fuck With Eyes är ett annat skitbra band som spelar lite elektropunk screamo typ. Helt vansinnigt bra. Skitkids punkar på som vanligt, spelade just in en låt i går med hjälp av Tommy (basist i Sista Sekunden). Andra band som är jävligt läskande i Malmö just nu är: Ditt Fel, Kamikatze, Enemy Alliace, Bad Reputation och så vidare. Jag gillar vår scen, hade bara önskat att det var lite med sammanhållning. Unity för bövelen.

Mer om Sista Sekunden här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback