Smått magiskt avsked

nn
Newtown Neurotics
The long goodbye – Fulham Greyhound 29th October 1988 (Cherry Red)

Newtown Neurotics (eller Neurotics som de kallade sig de sista åren) från Harlow, London, tillhör punkens finaste ögonblick. ”Hypocrite” hette debutsingeln som kom 1979 på egna etiketten No Wonder, men det var först tre år senare som det slog på allvar med anti-Thatchersmockan ”Kick out the tories”. Kanske en av de tjugo bästa punklåtarna någonsin. 1983 kom den fina första fullängdaren ”Beggars can be choosers” (Razor).

Och formeln för trions punkrock var melodier och politik. Clash, Ramones och Buzzcocks, fast giftigare, intelligentare och med mer hjärta. Steve Drewett sjöng med sådan hetta och inlevelse att man som lyssnare inte kunde annat än sjunga med och nicka instämmande.
Samma sak händer när tittar igenom den nästan två timmar långa avskedsspelningen från ett packat Fulham Greyhound. Steve (även gitarr), Colin Dredd (bas) och Simon Lomond (trummor) vet att det här sista gången de spelar tillsammans, på grund av Simons sjukdom, och de brinner som aldrig förr. Låtarna framförs med glödande hjärtan och som tittare försvinner tid och rum när bomberna ”Kick out the tories”, ”Mindless violence”, ”Suzi is a heartbreaker” och ”Fighting times” exploderar.
Vännen och samarbetspartnern, tillika punkpoeten, Attila The Stockbrooker dyker naturligtivs också upp denna festkväll i ett kyligt höst London.
Inspelningen är gjord med en kamera av ett fan på plats, vilket innebär att kvaliteten inte är den bästa. Men har du överseende med det väntar en smått magiskt tillställning med New town Neurotics.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback