Hallå där - Patrik i Epidemics


... vad skiljer er från Disconvenience?
-
Epidemics är ett nytt band. Inte en fortsättning på Disconvenience. Disconvenience var Emma och Rickards första band där vi testade oss fram, och lärde oss spela våra instrument. Vi kom till en punkt där vi inte längre kände oss nöjda med var vi stod, och ville ta musiken mycket längre. I och med möjligheterna som Eriks trumspel gav då vi började spela ihop, och i och med att vi valde att prova låta Emma vara lös sångare så blev det en naturlig början på nåt nytt.

Jag tycker Farbror Punk beskriver er bra "modern, men med rötterna i 1977". Vad tycker du?
- Jomen det är väl en bra beskrivning! Det var det vi siktade på när vi skrev låtarna, och även när vi spelade in. Vi älskar ju 77-punken, men vill inte vara ett retroband som spelar den musiken rakt av, utan lyfta in den i 2000-talet.

Många band har under de senaste åren sneglat tillbaka på 77-scenen, varför har den här retrotrenden dykt upp nu?
- När Emma och Rickard började spela ihop 2003 var det inte så många som körde det stuket, så vi ville spela den musik vi gillade men som man inte fick se live så mycket. Såhär 5 år senare så inser man att det var fler som tänkte exakt samma sak, vilket är grymt kul för nu finns det mycket mer bra band att kolla på än för 6-7 år sen. Varför trenden kommit nu är svårt att säga. Det rådde ju helt klart en brist på bra band som spelade den här sortens musik, och många ville ändra på det och så gjorde man det ungefär samtidigt. Är väl på det sättet de flesta trender fungerar.

Ni har 11 låtar inspelade. När kommer första plattan?
- Så fort vi fått klart vem eller vilka som ska släppa den. Snackar med några bolag nu, men om några månader borde den vara ute!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback