Tranås - mer än Hyland


Jag skrev för en tid sedan om några fanzines jag gillade som tusan på 80-talet och nämnde Banan som nummer 1. Banan inspirerade alltid. Det gjorde även Tranås-baserade punk/hc-zinet Fetvadd. Löken (Rövsvett) och hans medkumpaner gjorde en utsökt tidning som berättade om punkscener världen runt. Det var oftast långa informativa intervjuer med coola band, intressanta recensioner och fullstänigt sjuka serier - inspirerade av det klassiska barnprogrammet Tårtan. Fetvadd betydde otroligt mycket för mig och var en stor anledning till att jag själv började göra fanzines.

Mardröm var, rätta mig gärna, Lökens allra första fanzine. Han skrev om stentuffa Really Fast-akter som Destroy och Nasty Boys. Spelningar med Dead Kennedys, Theatre of Hate och Exploited recenseras. Och Discharge hyllas.

Fetvadd #2 var inte det starkaste kortet i samlingen. Men är betydelsefullt i den svenska 80tals-scenen eftersom det är första gången Jokkmokks-Ante dyker upp i spalterna på allvar. Resten är - som ni vet - historia.

Ladda hem båda
här.

Kommentarer
Postat av: Tony

Schysst!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback