Hallå där - Pierre i Hathor

image517

... ni släppte debutalbumet "Violent punkbeats" 2003. Vad har ni haft för er sedan dess?
- Både en hel jävla del men samtidigt ingenting faktiskt. Precis när vi skulle ha releaseparty för "Violent punkbeats" så lyckades Hampus fronta med en tysk som körde på fel sida vägen så han låg och slappade i en sjukhussäng bra länge. Sen gick det inte så lång tid innan både han och Patrik skaffade familjer som upptog en hel del tid. Förutom det så har vi rullat på som vanligt med att repa ochspela för att vi varken vill eller kan nått annat. Vi har haft en del gigs, främst i Göteborg med omnejd.

Vad fick ni för respons på den plattan?
- Skitbra faktiskt! Varenda zine och tidning tyckte att den var antingen bra eller svinbra. Det sämsta vi fick var nog"inte min kopp te, men gillar man skitig rock/punk så kommer man inte att bli missnöjd". Vi fick en deal med Sound Pollution om distribution men den sålde väl inget vidare utan ordentlig marknadsföring. Skivbolagen var inte så jävla intresserade, mest skitdealar.
- Vi vet att vi sitter mitt i nån slags ingenmansland vad gäller musiken. I stort sett alla som har hört plattan tycker att det är skitbra men det gäller att få folk att höra skiten och skivbolag vill ju bara ha säkra kort. Vi fick med 3 låtar från plattan i en independent Hollywood film "Diary of a demise" som vi tyvärr inte fått sett än men det är lite coolt.

Uppföljaren är på gång, berätta allt.
- Den är inspelad i Roastinghouse studios i Malmö i september 2006 med Pontus Lindmark bakom spakarna. Den är precis färdig faktiskt. Tror den kom från tryckeriet för 2 dagar sen och vi har inte riktigt fått distans till den än. Men, omslaget ser ut som att det har fått någon konstig nyans av lila vilket man lungt kan säga fick oss att gå i taket här. Utan att gå in på vad som är på omslaget så ska iallafall bakgrunden vara grå. Inget jävla lila, men vi ska se vad tryckeriet har att säga. Musiken däremot är vi riktigt nöjda med. Låtarna är mer varierade än på första plattan samt att ljudet är mer som vi låter live. Förra lät lite mycket "metal" medans den här låter mer "skitig". Den låter mer oss helt enkelt. Nu är det ju ungefär ett halvår sen vi spelade in den så den känns nästan gammal men nu när man märker vilka låtar vi gör nu så är skivan helt klart en pekpinne för åt vilket håll vi går åt. Varje låt blir antingen snabbare, hårdare, mörkare, eller mer dynamisk. Skivan känns lite som en comeback och texterna bearbetar givetvis det som hände Hampus i och med hans frontalkrock. Vi ser fram emot att få lira nya låtarna live, en lite längre turne hade varit schysst!

Ni har dessutom en splitsingel på gång med italienska Kekem. Ni medverkar med en Venom-cover och er första d-takts låt. Det låter spännande. Hur gick det till?
- Kekem hittade oss via Myspace och frågade om vi ville göra en splitsingel och vi tyckte det verkade coolt. Italien verkar ha mycket bra punk överlag. Vi hade inga låtar på lager och ingen färdiginspelad så det var bara o försöka skriva några nya. "Intoxicated", vår första D-takt låt, kom till av en slump i replokalen när vi bara öste lite D-takt på skoj, den blev riktigt bra och jag tror att man hör att det är Hathor på nåt jävla sätt även om det är D-takt. Vi spelade även in en Venom cover "Live like an angel" som vi tycker är jävligt bra, smutsig Motörheadpunk egentligen. Vinylspliten kommer ut nån gång i juli på nåt bolag som vi inte vet vad det heter och det blir 3 låtar av varje band och Kekem kör en cover på "Gotta get some action" med Hellacopters.

Lyssna på Hathor
här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback