Project Hopeless längtar till Brasilien

image374

Project Hopeless är ett tufft anarkopunkband från Malmö, Göteborg och London. Bandet har släppt en platta och några singlar, debutsjuan kom 2002,  och är definitivt ett band du ska kolla upp.

Efter lång väntan är erat nya album "Välkommen till vår sopfyllda fabrik" snart ute, vad är det som har strulat?
- Den skulle ha varit ute i januari var det tänkt och även det var försenat. Först var det Steves sång som tog tid eftersom vi skickade skivorna till England och fick fixa studiotid där, spela in och skicka tillbaks. Sen kom ju syndafloden och dränkte Timos (Alerta Antifascista) källare och orsakade skador för ungefär 70 000 kronor. Så skivan var inte så högprioriterad efter den smällen... snart är den dock ute (maj) och det är ju fett!

Jag tycker det är coolt att så många bolag är inblandade i utgivningen.
- Det är ju schysst på det sättet att vi får hjälp med distributionen på så många olika håll, och att det är folk som vi på ett eller annat sätt känner sedan innan vilket gör att det känns ännu roligare med vänners hjälp. Även på det ekonomiska planet är det väldigt bra då det är så många som hjälps åt att hålla priserna på låg nivå.

Hur låter plattan om ni jämför med era tidigare utgåvor?
- Ljudmässigt är det absolut det bästa vi gjort så här långt, och med tanke på Stefans trumspelande låter det även roligare och mer utvecklat. Vi är överlag väldigt nöjda med hur det låter nu. Får bara hoppas att folk som lyssnat på oss innan även de tycker att det låter bra nu.

Och så ska en diskografiplatta komma också, vad kommer den att innehålla?
- Allt vi har gjort och spelat in mellan 2001-2004. 40 låtar blev det, lite mycket kanske men Borhan (Bullwhip records) ville väldigt gärna ha med allt. Ska vara ute nu nångång, vet inte exakt tyvärr. Innehållet är i alla fall "s/t" 7", "Utsatt" 7", split 7" med Offensive, låt till Antifa lp:n och "Kalla jävla samhälle" lp:n.

I vinter drar ni till Brasilien. Berätta!
- Nån turneplan har vi ännu inte fått, men vi ser fram emot det som faen. Det kommer att bli 2 veckor i början av december runt om i Brasilien, vi vet mer exakt så fort Fabio (Sick Terror) har börjat att boka datumen. Den nya skivan, "Välkommen till vår sopfyllda fabrik", kommer att släppas på på cd i september på Fabios bolag för att komma ut inför turnen.

Till sist - hur går det till när ni repar med tanke på att ni bor i Göteborg, Malmö och London.
- För att ha spelat in en fullängdsskiva så är det ganska så bra för att ha repat tillsammans en gång. Annars så repar vi i Malmö när det finns tid. Tom kommer ner ifrån Göteborg lite då och då. Stefan och Oskar repar lite mer som boende i Malmö. Steve kommer att komma över till Sverige mer för att repa i framtiden så det kommer att gå fint.

Mer om Project Hopeless här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback