Hallå där - Håkan i The Baboon Show

image338

...snart släpps er tredje fullängdare, "Betsy's Revenge". Hur låter den i jämförelse med erat tidigare material, som känns väldigt spontant?

- Om det tidigare vi gjort kännts spontant så är det här ännu mer spontant. Vi satte hela skivan på en vecka och struntade i att vara så petiga. Vi ville enbart få fram rätta känslan och drivet. Det är våran hårdaste skiva hittils.

Era två första plattor släpptes med några månaders mellanrum, nu har en ocean av tid gått. Varför denna "långa" väntan och hur har det påverkat låtskrivandet?

- Ja det har nästan gått ett år sedan Pep Talk (3 dagar ifrån) som släpptes 6 månader efter debuten. Vi skrev dock låtarna då vi i december kände att en ny skiva skulle vara trevligt och i februari spelade vi in allt på en vecka som sagt. Vissa låtar har väl kommit till lite då och då och en ("Whole lotta money") är från förra skivan. Den kom inte med på "Pep Talk". Men de flesta är gjorda under samma tempo som våra andra skivor.

Den 2 maj har ni releaseparty på Debaser i Stockholm. När får övriga delar av landet ser er live?
- Ja vi ska till Malmö i alla fall 18 eller 19 maj tror jag. Göteborg är det också tal om. Det kommer spelningar hela tiden men vi har sagt ifrån hela våren då vi inte haft tid och dessutom velat ta lite välbehövlig semester då vi spelat ganska frekvent under två år. Till hösten åker vi till Finland för 10 spelningar och sedan till Ryssland.

Till sist - vem blir Pig of the year 2007?
- Det står nog mellan Anders Borg och Fredrik Reinfeldt i i Sverige. Internationellt är väl svaret ännu mer givet: George W Bush precis som tidigare. Förvisso finns det ganska många kandidater och den dag Betsy kommer till makten och får sin revansch så blir det arbetsläger i Pello livet ut för dem.

The Baboon Show på nätet:
myspace och egna sajten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback