Malmö outlaw rock-a-billy

image271

Malmös hetaste rocksnubbar är aktuella med en ny platta. Nu kallar sig Mats Jeppsson, Christian Fridlund och Kalle Metz för The
Camtwisters och musiken är rå primitiv rockabilly.

Vad hände med Jet Black Combo?
- Jaa du.. Det var visst inte riktigt vår grej ändå att swinga till det så där... Idén var bra men den fullföljdes aldrig riktigt plus att vissa medlemmar inte riktigt funkade med bandet av olika anledningar... vi hann med två jävligt bra plattor, som tyvärr led av extremt dålig distribution....

Vad skiljer det nya bandet från det ni gjort tidigare i 69-Hard och Jet Black Combo?
- The Camtwisters är väl den felande länken mellan dessa band. Vi tyckte ju att vi var rockabilly som fan när vi körde 69, men lyssnar man på det nu så är det mer punk än rockabilly. JBC blev för fint på nåt sätt.. Med Camtwisters har vi hittat rätt,tagit bort allt onödigt, skalat ner låtarna och kör det så rått och primitivt som det går, inget onödigt liksom.

Ni kommer snart ut med debutalbumet, berätta om plattan!
- Ja vi fick kontrakt på den häromdagen faktiskt! Den kommer att heta Outlaw Rock-a-billy. det är 11 originalhits, och det är som sagt ganska avskalat och rått. Sång, Ståbas, Gitarr och lite trummor. Texterna är som vanligt djupa analyser av det viktiga i livet: sprit, snabba bilar, tjejer i kjol, tuffa gitarrer och lite olycklig kärlek..varför ändra ett recept som är gott he he..
Video finns inspelad till låten Racing down the road. vi lägger ut den på myspace så fort den är klar. Inspelad i bilklubben Cardinals lokal i Malmö.

Hur ser framtiden ut för The Camtwisters?
- Ut med plattan så fort det går nu innan sommaren. Spela så mycket vi bara kan!! Vi tänkte även tvinga nån festival att boka oss. I september spelar vi i Wien på Rockabilly Stomp III. På kort tid har vi ju lyckats med en del tuffa grejor, till exempel att vara förband till Chuck Berry när han gästade i Sverige. Den 6 april spelar vi på Lyckliga gatan i Borås. Obligatorisk närvaro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback