Kanonbra debut

image624
Gatans Lag
"Alla hängda rövares själar" (Kjell Hell)


När Gatans Lag från Borås tidigare i år gjorde sitt debutgig så kunde stora delar av publiken låtarna nästan bättre än bandet själva, det har sångaren Jonas Mortensen berättat för mig. Och när nyheten spreds att Kjell Hell skulle ge ut Norrby-ligisternas debutalbum så snackade alla om Gatans Lag. Jag har inte varit med om en större hajp på länge. Inte illa för ett band som ifjol släppte en demo och i år lirat i Peking Fans-lokalen.
Men när man lyssnar igenom "Alla hänga rövares själar" är det inte så svårt att fatta varför Gatans Lag är namnet på alla punk- och skinläppar. Med glimten i ögat sjunger man sånger från rännstenen: det handlar om att kröka, det handlar om att slåss och det handlar om att hata. Och kvartetten hatar de flesta - allt från Svenssons med labrador till George W. Bush till Elfsborgs gulsvarta Guliganer. Gatans Lag hatar folk med samma charm som Anti-Nowhere League en gång gjorde och de är minst lika kaxiga som de där ICF-bröderna Geggus en gång var. Musiken är ganska traditionell svensk punk, inte långt från exempelvis Ebba Grön. Kanonbra!
Favoritlåtar: "Skalla sparka sluta aldrig slå", "Vakta din tunga", "Alla hängda rövares själar", "Hata folk", "Jag kan inte slåss"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback