Hallå där - August Borg i Alarmrock

image472

... jag blev helt golvad av ep:n "5 skott i pikkan", som en genialisk mix av Los Bohemos, Rolands Gosskör och Monster. Hur kom ni på att ni skulle låta så här?
- Jag har varken hört Los Bohemos eller Rolands Gosskör, dock har vi seriösa planer på att byta namn till "los pantalones rojos" vilket liknar Los Bohemos rent namnmässigt. Monster har jag hört, men först på senare år då vi ofta blivit jämförda med dem. Att vi låter som vi gör har nog mer att göra med att vi spelat tillsammans ganska länge och fortsatt att anpassa låtarna till känslan vi vill förmedla live. Självklart har musik vi lyssnat på inspirerat oss, alla i bandet lyssnar på ganska olika artister, men med en gemensam nämnare i tidig engelsk och svensk punk.

På er myspace-sida kan man läsa att ni tar sikte på ny-liberalismen och neo-konservatism, ett tufft uppdrag. Alliansen inspirerar?
- Ja, det är ett tufft mål att försöka detronisera kapitalismen, sexismen, rasismen och dess företrädare, ett rent helvete rent ut sagt. Dock är alternativet; att tyst fortsätta leva under dess ok minst lika hemskt. Det är många, många som är missnöjda med samhället som det ser ut i dag, oavsett om det styrs av socialdemokrater eller alliansen, och vill vara med och skapa en genomgående förändring, även om en sådan skulle bli komplicerad, hård och kanske våldsam - då de som idag sitter på makten aldrig kommer vilja ge ifrån sig den frivilligt.

Ni var nyligen på turné i Baltikum, hur var den? Och när kommer ni ger er ut på vägarna i Sverige?
- Vi har spelat i Baltikum och runt om i forna Sovjet under sex turnéer och mött många intressanta människor och företeelser. Det är alltid bra tryck på spelningarna och vi har en stor publik som uppskattar oss väldigt mycket, vilket är skoj. Länderna i Baltikum och i Östeuropa är också intressanta som platser och samhällen där ett politiskt förtryck ersatts av ett ekonomiskt. Den hemliga polisen och skräcken för statens repression är borta, såväl som den sociala tryggheten å pensionerna. Chips, läsk å porr har de fått i utbyte när företagen och infrastrukturen sålts ut till västeuropeiska företag. Vi spelar en del ute i Sverige under våren och sommaren.

När kommer albumet?
- Idéen om ett album är en något föråldrad konstruktion, det är lite trist att det känns som att man måste spela in ett album för att accepteras som band. Det kostar en massa stålar om man inte har lust att sitta i en garderob med en dator utan måste ha en stor studio, en förutsättning för att fånga live-känslan hos Alarmrock, men visst vi har material och planerar att spela in en massa låtar i höst.

Till sist - ni är sex personer i bandet. Hur får man det att fungera?
Ska man spela stor punkrock så måste man vara ett stort band, det går inte att få till det ensam framför nyss nämnda dator i garderoben. Alarmrock är en väl sammansvetsad cell som jobbar åt samma håll: En gång för alla, alla för en.

Här kan du lyssna på singelspåret "Pank-pank".

Kommentarer
Postat av: Robban

Men vadfan... tighta och duktiga, men vilka jääävla pretton.

2007-05-28 @ 17:25:32
Postat av: (A)rabies

Pretton och töntar är de. Fan vad det är mycket posörer och skit, retro hit och dit. Grabbarna är popsnören och punkattityden hittade de på jc eller nåt. Fan, kanske dax att sluta kicka in skallarna på haschrökande hippies och istället koncentrera sig på medlemmar/fans av Knungen Faller o Alarm Rock!? Vi som var anti-trall på 90 talet har fan fått något nytt att hata... Sveriges Good Charlotte kopior och Ifk Göteborg, fyfan!!!

2007-05-31 @ 00:46:53
Postat av: Robban

Vetifan om jag skulle kalla dom Sveriges Good Charlotte-kopior, snarare stylade studenter med retro-analplugg. Det gäller Knugen Faller, Lost Patrol och liknande skitkonstellationer.
"Detronisera kapitalismen", jo jag tackar jag. Inte med den där blåsorkestern i alla fall.
För övrigt, Arabis, var hittar du hippies i Sverige nuförtiden? Och hur ballt är det att "kicka in skallarna" på menlösa pacifister?

2007-05-31 @ 07:29:07
Postat av: hej

fan! du är ju så jävla bra august!

2007-06-01 @ 12:29:36
Postat av: los pantalones rojos

vad är det för jävla snack, kom hit å blås skallen av mig om du har nått å säga. släpp kuken och fjärrkontrollen å gör nått istället!!!

2007-06-17 @ 01:14:21
Postat av: hjulp

men jösses amalia! hur har ni lyckats tolka det där som pretto-jc-punk? låt alarmrock vara, de är fan värdiga.

2007-10-29 @ 22:15:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback