En klassiker från Manchester

doit

Slaughter and the Dogs
Do it dog style


Vissa stjärnor slocknar snabbare än andra. Slaughter and the Dogs höll energin uppe i två år. Allt började i Manchester våren 1976. Wayne Barrett, Mike Rossi, Mad Muffet och Zip Bates gick i samma plugg och var som så många andra ungdomar less på tristessen och den grå vardagen. Kidsen drog igång Slaughter and the Dogs och redan efter tre månader lyckades de övertyga Malcolm McLaren att de hade en enorm fanskara och fick tack vare det spela förband till Sex Pistols på klassiska Lesser Free Trade Hall. En legendarisk spelning på många sätt - bland annat för att ett annat av det stora namnen debuterade denna kväll, Buzzcocks.

De fyra slynglarna rån Manchesters förorter gjorde några spelningar i London innan det var dags för första singeln - "Cranked up rally high" - som gavs ut i maj 1977. Den följdes upp av tuffa "Where have all the bootboys gone", "Blame to blame" samt "Quick Joey small". Sommaren året efter kom debutalbumet "Do it dog style", då hade Wayne, Rossi, Mad Muffet och Zip redan hunnit gå skilda vägar - vilket innebar att skivan inte pushades som det var tänkt och ganska snabbt glömdes bort. När jag i dag, nästan 30 år efter inspelningen, lyssnar på skivan häpnar jag över hur bra den stått sig genom åren. Wayne och Mike skrev låtar med kraft och energi, dessutom var de excellenta på att sätta träffsäkra punkmelodier. Deras stora favorit var David Bowie, men på "Do it dog style" tolkade de Lou Reed och New York Dolls. Det är i de jaktmarkerna man hittar fröet till den här Manchester-gänget som lirade punk som få andra under åren 1976-78.

Kommentarer
Postat av: Senap

Självklart är detta en redig jävla klassiker, och som du säger har den klarat av åldrandet alldeles föredömligt. Det finns egentligen bara 2 gamla UK punkklassiker som håller lika bra i dagsläget. Newer mind the bollocks och X-Ray Spex "Germ Free Adolescence". Tyckte att Drones, Adverts, Eater, Skrewdriver's 1:a och Suburban Studs kanske kunnat konkurrera men dom låter inte riktigt lika bra längre....

2007-03-04 @ 16:35:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback