Återvinning - Protes Bengt

protes bengt


För drygt 20 år sedan intervjuade jag Per Thunell i Filthy Christians angående hans sidoprojekt Protes Bengt. "Artikeln" publicerades i ProfitBlaskan #4. Här är ett utdrag av intervjuen.

Hur kom ni på att bilda Protes Bengt? Varför ett plojband?
- Protes Bengt bildades en mörk höstdag 1985 när jag (Per) och Patrik var i Stockholm och såg Mob 47. Vi köpte en kassett med Variation (217 låtar). Då kom jag och Åke på att vi skulle göra en med 300 låtar, men vi gjorde en EP istället. Varför ett plojband? Eftersom Åke och Chrille spelade i Mob 47 och vi (Per och Ola) i Filthy Christians så ville vi inte splittra de banden. Sättningen är för tillfället Per-sång, Ola-trummor och Åke gitarr. Vi saknar för tillfället basist eftersom Ola tog över trummorna när Chrille  slutade (Ola spelad bas på "In Bengt we trust").

Kommer ni att göra något mer än "In Bengt we trust"?
- Vi har spelat in en ny demo (27 september 86) som vi kommer släppa som en en ny ep. Den ska heta "Bengt é sänkt" och innehålla 16 låtar som går snabbt av bara fan plus en massa metalbreak å grejer. Metal up your ass!

Skrev ni några riktiga texter till ep'n eller hittade ni bara på titlar och sedan sjöng lite "hejsan hoppsan?
- Vi hittade på så töntiga titlar som möjligt men sedan bearbetade vi dom och skrev verkligen seriösa texter. Dom handlar om allt från att kröka och skata till religion och krig och en massa andra viktiga ämnen.

Berätta lite om Röj Records.
- Röj Rec är "skivbolaget" Protes Bengt ep'n är utgiven på. Vi ska även ge ut G-Anx/Filthy Christians delade ep och även Heresey från England. Det är jag och Åke som har Röj Rec och om någon är intresserad av att ge ut en skiva på Röj så sänd oss en demo plus texter och åsikter.

Om ni fick chansen att skriva på ett stort kontrakt på ett ännu större skivbolag, skulle ni göra det då?
- Självklart skulle vi skriva på så vi kunde ta oss in i byggnaden och spränga hela skiten i luften. Närå, vi skulle inte skriva på för deras kommersiella intressen. Det är bättre att man fixar alla grejer själv och har total kontroll. På ett stort bolag gör dom allt för att tjäna pengar på en. Man kan ju spränga skiten i alla fall. Watch out Bert!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback