Hallå där - Project Hopeless

image605
... ni spelade i Ålborg för en vecka sedan och det blev tumult. Vad var det som hände?
- Det stämmer bra. Vi var ute på en liten sväng över helgen, först i Flensburg och sen vidare upp till Aalborg. Tack som fan till Timo för spelningen i Flensburg och Peter med crew på 1000fryd i Aalborg. Allt gick bra så långt som upp till Aalborg. Spelningarna va grymma och vi hade en jävligt trevlig resa.

- På natten till söndagen så blev 1000fryd attackerat av nazister/huliganer som misshandlade en hel del personer, några blev allvarligt skadade och många ifrån huset kom ut och jagade iväg dem. Direkt där på så blev vi alla stoppade av polisen. De var av någon underlig anledning redan redo för bråk, precis som om de hade planerat det hela. Det blev inget handgripligt våld förrän snuten började att slå och knuffa på folk. De som var mest drivande var civilpoliserna som hetsade upp stämningen till att bli mycket otrevlig. Till slut så ville de få bort oss alla ifrån gatan utanför 1000fryd. Men de flesta kände att de hade rätt att vara där, då festivalen faktiskt fått alla de tillstånd de sökt för. Men som poliser som oftast brukar reagera så tog de handgripligen tag i situationen, vilket ledde till att de med rätt kunde använda sina batonger mer än lovligt mycket.

- Efter att ha försökt att få in allt folk i huset igen med allt det våld de kunde använda sig utav, så lyckades de med att stänga portarna så ingen kunde komma ut eller in. Tyvärr så var många av våra kamrater kvar utanför och polisen avreagerade sig ordentligt på våra vänner. Till slut hade de fått lugn på de mesta oroligheterna och arresterat ett antal personer för våldsamt motstånd, eller vad de nu ville kalla det hela, så stannade de helt enkelt kvar utanför på gatan. Vilket gjorde att ingen med säkerhet kunde ta sig ifrån huset. Många trodde att polisen tänkte storma 1000fryd och arrestera de flesta av oss och då befann sig flertalet på övervåningen för att inte bli helt överrumplade av de våldsamma poliserna.

- Det tog ett antal timmar innan de drog sig tillbaka utan att gå in i huset. Många kände sig lättade men samtidigt väldigt skakade av händelsen. Ingen visste ju hur det hade gått för dom som blivit arresterade. Det enda vi visste var att vår basist Tom hade sagt, sittandes i en polisbil med blod i ansiktet och ett relativt lugn, att vi nog borde åka hem utan honom. Detta kändes helt fruktansvärt. Vi resterande, Stefan och Oskar i bandet, bestämde oss efter att varit uppe hela natten gå med ner till polishuset för att se om de hade tänkt att släppa några av de arresterade under dagen. Detta va ju en total nitlott då de poliser vi mötte där blev mer och mer aggressiva för var ord vi sa, en av snutarna var nära att spöa en av våra danska vänner för at hon bara svarade på hans otrevliga bemötande.

- Till slut fick vi gå tillbaka till 1000fryd för att inte vi också skulle bli arresterade. Väl där så var vi tvungna att ta ställning till om vi skulle stanna kvar i Aalborg eller inte, och med tanke på att många har för mycket att styra med hemma bestämde vi oss för att åka.

Er basist Tom sitter fortfarande hos dansk polis, varför? Hur länge blir han kvar där?
- Han sitter som sagt kvar i häktet i Aalborg, anledningen till detta är att han har anklagats för att ha slagit en polis. Det kan tilläggas att han har fått sy fyra stygn i bakhuvudet och att han har sagt i brev som jag precis fått att hans axel inte känns något vidare bra, så vad jag tror så har de nog slagit något förbannat på honom och att han förmodligen tyvärr fått försöka försvara sig. Antagligen kommer han att sitta 10 till 14 dagar till att börja med, senare verkar det vänta ett fängelsestraff på 1-2 månader, och förhoppningsvis är han ute dessförinnan och kan sitta av detta i Sverige, men vi vet inget ännu.

Något att tillägga?
- Ja, det sista som skulle kunna tilläggas är väl att detta bara är ännu en bekräftan på vad vi redan vet är sant, samhället ska vända oss ryggen, men om vi har tur så har snuten sabbat upp det hela allt för mycket så att folk börjar att förstå vad dessa svin till poliser gör med rättssystemet i ryggen. Vi har fått höra ifrån Peter, som är talesperson på 1000fryd att det har kommit fram så pass mycket vittnensmål ifrån folk runt om kring att polisen inte kommit med svar på det som uppenbarligen är resultatet på vad de har gjort fel. Polisen i Aalborg har vad vi har förstått det som blivit anmälda för övervåld, så vi får hoppas på det bästa.

- Annars så vill vi även säga till de som är intresserade att de mer än gärna får skicka brev till Tom, han bad oss skriva det, han har mycket tid att bara sitta och tänka i häktet. Där han även nu säkert mår sjukt dåligt på grund av att han inte får någon riktig mat. Tänk på att skriva sker som inte har något polisrelaterat då de kan använda det emot honom och skicka ingen mat, det får inte komma in.
Här är adressen: Tom Jonasson, Arresthuset i Aalborg, Ander Borks vej 3, 9000 Aalborg Denmark
Allt stöd är välkommet, de som vill göra insamlingar är välkomna med det. Antagligen kommer det att bli stora rättsrepressalier av detta som kommer att kosta en hel del så vi är tacksamma för allt stöd vi kan få. Snuten ska fan inte få rätt och möjligheten att trycka ner oss mer än vad de redan gjort.
Tack till er alla som finns här. / Project Hopeless

Mer om Project Hopeless
här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback